Masseren en Muziek voor Peuters

Spelenderwijs masseren van peuters is een leuke manier om je band met je peuter gezond te houden en te versterken. De massage voor peuters is een massage die samengaat met leuke bewegingsspelletjes, liedjes en grappige geluiden om zijn of haar aandacht zo lang mogelijk vast te houden. Voor ieder lichaamsdeel is er een spel, zodat geleidelijk het hele lichaam gemasseerd kan worden.

De cursus

We beginnen deze lessen met spelletjes, om zo de kinderen op hun gemak te stellen en zich prettig te voelen in de ruimte en groep. Voor sommige peuters is het ook fijn om zo even wat stoom af te blazen.

Als de rust is neergedaald in de groep mogen ze bij papa of mama op de mat en ondergaan ze een heerlijke massage. De massage is uiteraard op de blote huid, maar onderbroek of luier mag aanblijven als je je daar prettiger bij voelt.

De Shantala massage draagt bij aan de ontwikkeling van de tastzin van je kind. Daarnaast zorgt het voor een betere ontspanning van, en beter slapen door de peuter. Als je peuter last heeft van spijsverteringsproblemen kan de Shantala massage verlichting geven. En ook het concentratievermogen verbeterd.

De interactieve liedjes, versjes en spelvormen in de cursus ondersteunen de verbale ontwikkeling van je kind. Daarnaast helpt het bij de ontwikkeling van de sociale vaardigheden.

Praktisch

De cursus heeft 4 bijeenkomsten van 1 uur en kost 75 euro is. Gebruik van massageolie is inbegrepen.