gallery/main logo-01 (6)

Klanktherapie

Alles in de natuur bestaat uit trillingen. Door trilling worden de cellen in ons lichaam aangesproken. Klank is een hoorbaar geworden trilling. Klanktherapie is in de eerste plaats een verinnerlijkingsproces dat de mens uitnodigt tot het luisteren naar zichzelf. Het helpt het gevoel van eigenwaarde te herwaarderen. Daarnaast bevordert het lichamelijke herstelprocessen.
 

Klanktherapie/massage wordt voor diverse uiteenlopende lichamelijke en emotionele klachten toegepast. Zoals o.a.: rug - en hoofdpijn, spanningen, vermoeidheid, spierpijn, depressiviteit, burn-out etc. Deze massage is erop gebaseerd dat er pure ontspanning ontstaat, op het moment tijdens de sessie, maar ook zeker nog erna.

Klankschalen

Klankschalen zijn ronde metalen schalen met een diameter van ongeveer acht tot veertig centimeter. De klankschalen komen vanouds uit Tibet. Bij ons zijn ze pas bekend geworden rond 1970. De oude klankschalen bestaan uit een legering van maar liefst zeven metalen, (goud, zilver, kwik, koper, ijzer, tin en lood) die overeen komen met de metalen van de zeven dichtstbijzijnde planeten, met 7 grondtonen(c, d ,e ,f ,g ,a, b).

 

Klank is energie, ritme, melodie en harmonie. De klankschalen hebben een veelvoud aan frequenties en polychrome (veelkleurige) klanken; natuurtonen en intervallen met een uitermate grote rijkdom aan boventonen. Mede omdat de stemming niet is aangepast, ontstaat de ruimtelijke, zwevende klank met de productie van alfagolven. Deze harmoniserende klank werkt in op onszelf, op onze gevoelens, emoties en herinneringen.

Werkwijze

Er wordt gewerkt met 1 of meerdere klankschalen, die rond het lichaam gaan en ook op het lichaam geplaatst worden. Deze massage is erop gebaseerd dat er pure ontspanning ontstaat, op het moment tijdens de sessie, maar ook zeker nog erna. Laat de klanken en trillingen hun werk doen.

Na een korte intake, vindt de de klankschalensessie plaats. Er wordt voornamelijk gewerkt met 2 klankschalen op en rond het lichaam. Afhankelijk van de klachten kunnen meerdere schalen rond het lichaam ingezet worden. Afsluitend is er een gesprek hoe de cliënt het ervaren heeft. Hierbij wordt dieper op deze ervaring ingegaan.
 

Er zijn 5 soorten therapie/massagevormen, die eventueel toegepast kunnen worden tijdens de sessies. Zoals o.a. voetmassage, liggende massage, polariserende massage, gezichtsmassage, en klankschalenbad.
 

De keuze van de therapie/massage is geheel afhankelijk van de wens en de eventuele lichamelijke en/of emotionele klachten.

 

Tarieven:

Volwassenen: 65 euro.
Kinderen: 40 euro.