Goed om te weten

Villa Vrolijk hecht grote waarde aan een schone en veilige omgeving waarin de kinderen worden opgevangen. Daarom loopt de gastouder binnenshuis op pantoffels of slippers. Kinderen moeten slofjes aan binnen. Dit vanwege de hygiene maar ook om uitglijden te voorkomen. Ouders en bezoekers worden gevraagd hun schoenen uit of schoenhoesjes om de schoenen te doen. Deze hangen bij de voordeur aan het kapstokje.

gallery/01

Verzorging

Voeding

De gastouder verzorgt de maaltijden en het drinken voor het kind. De volgende maaltijden worden tijdens de opvang naar  behoefte aangeboden: fruit, zelfgemaakte fruithap, lunch in de vorm van een bruine boterham, hartig en zoet beleg een tussendoortje als een soepstengel, bisquitje of rijstwafel en komkommer.  
Flesvoeding een groentehap /fruit potjes dient de ouder zelf mee te geven.
 

Verzorging

De ouder/verzorger dient de verzorgingsmaterialen met het kind mee te geven. Hieronder word verstaan: luiers, billendoekjes, een slaapzak, speentje, fles, enz.

De ouder/verzorger zorgt er tevens voor dat het kind het  volgende bij zich heeft: Reserve kleding, extra kleding, muts, sjaal, handschoenen en laarzen voor het buitenspelen.
 

Spullen achterlaten

Het is mogelijk om een klein pakketje kleding, 1 pak luiers, 1 pak billendoekjes, een slaapzakje, speentje en fles achter te laten.

gallery/dsc01030

Ziekte

Ziekte kind

Onder ziekte wordt  verstaan: het kind heeft 38 °C of hoger. Het heeft diarree, is aan het overgeven, heeft huiduitslag of verontrustende verschijnselen. Bij een besmettelijke ziekte mag het kind tijdens de besmettelijke periode niet naar de opvang komen.
 

Het kind wordt thuis ziek

De ouder/verzorger mag het kind brengen in overleg, mits het kind geen koorts heeft. Bij ziekte van het op te vangen kind, stelt de ouder/verzorger de gastouder hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte. Gedurende de ziekte blijft de overeengekomen vergoeding verschuldigd.
 

Het kind wordt tijdens de opvang ziek

Wanneer het kind tijdens de opvang ziek wordt, dan dient de ouder/verzorger het kind nadat de gastouder hierover heeft gebeld, op te komen halen.
 

Ziekte gastouder

Als de gastouder ziek is, zal zij de ouders hier direct over informeren.
De gastouder biedt geen vervangende gastouder. De ouder/verzorger is zelf verantwoordelijk voor de opvang tijdens deze dagen.